Porcelánové zapékací mísy
Porcelánové zapékací mísy mají výhody, které by vás u porcelánu možná nenapadly hledat. Porcelán má výbornou tepelnou vodivost, což znamená, že rovnoměrně rozděluje a udržuje teplo. To je zásadní pro pečení, protože umožňuje pokrmům vařit se stejně a zabraňuje přehřátí nebo nevaření některých částí pokrmu.
Porcelán je odolný vůči vysokým teplotám a může snést pečení při vysokých teplotách v troubě bez deformace nebo prasknutí. To ho činí ideálním materiálem pro zapékací misky, které často vystavujeme vysokým teplotám při přípravě pokrmů. Porcelán je obvykle velmi hladký a nemá mikroskopické póry, které by mohly zachytit zbytky jídla nebo tuků. To usnadňuje čištění a udržování zapékací mísy v čistotě. Porcelán je bezpečný pro potraviny a neobsahuje škodlivé látky, které by mohly unikat do pokrmů při pečení.